mandag den 30. januar 2012

Ægte netværk i udkantsdanmark

I dag bliver min elskede gamle far 85 år :-)
Solen skinner fra en frostklar og skyfri himmel - han må have været sød :-)

I går blev han fejret på kroen i den lille landsby i vestjylland, hvor han bor, sammen med min mor. 100 gæster var inviteret og stort set alle mødte op.

Til tider hører vi om gamle, der bliver ensomme, fordi omgangskredsen falder bort - og det er  vældigt oppe i tiden, hvor vigtigt det er at netværke, der bliver holdt kurser og workshops over det ganske land.

Kulturen i det lille landsbysamfund er, at man inviterer både gamle og nye naboer, dem man spiller kroket, billard, kort, bob, etc. med, og alle dem man ellers kommer i kontakt med - i hvert fald hvis man er min mor og far. Børnebørnene fra 15-23år var selvfølgelig de yngste, men i vennekredsen var alderen fra ca. 45år - +90år.

Er naboen syg og har brug for hjælp, så leveres der suppe, en arm at humpe sig rundt ved eller hjælp til at få en skjorte over en dårlig skulder - og selvfølgelig retur når man selv har brug for hjælp. Alle hjælper med det de kan. Sådan er det bare! Det er et ægte netværk, der fungerer (og de har ikke engang været på kursus) :-) :-) :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar